© Designe By Zol@ 2013 

 

RENDEZVÉNYEK

Május 1. – Európa Nap - Majális
Családi nap a Sportpályán. Kézműves foglalkozás és ügyességi játékok a gyerekeknek.

Falunap
Hagyományosan évente Pünkösd vasárnap kerül megrendezésre. Főző versennyel, kézműves foglalkozással, ügyességi játékkal, kispályás focival, hagyományőrző és kulturális műsorokkal.

Kalász-tábor
Hagyományosan július első heteiben kerül megrendezésre a Plébánia épületében. A helybélieken kívül a környező falvak kisebb-nagyobb leányainak részvételével. A tábor célja, hagyományőrzés, a hithez és a magyarsághoz való ragaszkodás, nemzeti öntudatra való nevelés.

Szüreti felvonulás és bál
A község leglátványosabb eseménye. Szeptember végén kerül megrendezésre.

Kikapcsolódási lehetőségek
Mivel a község kedvező helyen fekszik. Budapesttől kb. 80 km-re jól megközelíthető vasúton és közúton egyaránt. Közel a Börzsöny és a Cserhát valamint az Ipolyvölgye. A Börzsöny-egység hazánk harmadik legmagasabb, nagyrészt jól védett természeti csodákat rejtő hegysége. Gazdag növény és állatvilága, kultúr- és gazdaságtörténeti emlékei széles körben ismertek. A Cserhát hegység lankás dombok, patakvölgyek teszik változatossá a tájat, szimbolizálva a Nógrádi-vidék, a Palócföld ezerarcúságát. Mindez megannyi lehetőséget kínál a természetjárásra, túrázásra, madár megfigyelésre, bicikli túrákra.
A tágabb környezet történelmi, építészeti, kulturális, néprajzi emlékekben bővelkedik. Az idegenforgalom szempontjából egyre nagyobb vonzerőt jelenthetnének a kulturális, néprajzi értékek, gazdag hagyományok. Az itt élő palóc etnikum jelenléte több évszázados kultúrája, értékes folklórja és szokásai. Az itt élő palóc etnikum jelenléte több évszázados kultúrája, értékes folklórja és szokásai. Biztatóan éled újjá a falusi turizmus, egyre többen választják a viszonylag szerényebb költségű falusi lakások, vendégházak régies berendezését, egyúttal a csendet, nyugalmat, a természetet.